بلاگ

#

پافر چیست؟ _ بخش اول

  • مقداد
  • admin
  • 1402/11/16
  • پیام (0)

مقدمه

در دنیای پر زرق‌و‌برق پوشاک، ترندهای زیادی وارد چرخه‌ی مد می‌شوند که ممکن است خیلی هم پرطرفدار نباشند و مورد استقبال عده‌ی زیادی قرار نگیرند؛ اما کاپشن‌ پافر از جمله ترندهایی بود که با ورودش به دنیای مد، از همان ابتدا با بازخورد بسیار خوبی مواجه شد. کاپشن‌ های پافر در سال‌های اخیر تبدیل به آیتمی نمادین شدند که از زن و مرد، پیر و جوان تا دانش‌آموزان از آن استفاده می‌کنند. کاپشن‌ های پافر، به دلیل این‌که آیتمی بدون جنسیت هستند، به یکی از لوازم ضروری فصل سرما برای آقایان و خانم‌ها تبدیل شده است.شخصی به نام ادی بائر اولین بار این مدل لباس را به وجود آورد و به عنوان خالق پافر شناخته می شود. این اختراع به سال 1930 برمی گردد. ظهور پافر هم مانند بعضی از لباس‌های موجود در دنیای مد، در اثر یک حادثه بوده است. در دهه‌ی ۱۹۳۰ ادی بائرEddie Bauer در یک سفر ماهیگیری، به علت یخ زدن ژاکت پشمی‌اش در آستانه‌ی مرگ قرار می‌گیرد. بائر که نمی‌خواست برای بار دوم این اتفاق برایش تکرار شود، پافر را طراحی کرد تا نجات‌دهنده‌ی جان انسان‌ها باشد. او در سال 1940 برای اولین بار کاپشنی از پر غاز و با  الهام از نوع دوخت لحاف در امریکا تولید و به ثبت رساند که  بعد از گذشت دهه‌ها هم‌چنان تولید می‌شود.مدتی بعد طراح دیگری پافری طراحی کرد که مناسب برای مهمانی های شبانه و مجالس بود. این مدل لباس که رفته رفته در حال تغییر بوده، کمی بعد تغییر دیگری توسط یکی از طراحان فعال در عرصه مد اعمال کرد. او که ابتدا این ایده را از پیچاندن کیسه خوابی به دور خود گرفته بود، یک مدل از پافر را طراحی کرده و به مردم معرفی نمود. اما بعد از آن شخص دیگری به نام مارتین مارژیلا به طور کلی طرح آن را تغییر داد. پافر او به این شکل بود که آستین های پافر را می توانستید به راحتی از تنه جدا کنید. طرحی که امروزه نیز محبوب بوده و در بازار می توانید مشاهده کنید. پافر یا پوفر نام یک ماهی است که پف آلود است و به دلیل شبیه بودن این کاپشن جدید، نامش را پافر گذاشته اند.داون ژاکت به انگلیسی: Down jacket که در صنعت مد بیشتر با نام کاپشن پافر یا پافر شناخته می‌شود نوعی کاپشن لحاف دوزی شده‌است که در گذشته برای ایجاد عایقحرارتی با پر اردک یا غاز پر می‌شدند

 

 

 

 

پافر چیست؟

پافر کاپشنی جلیقه مانند است که رویه ی بیرونی آن معمولا پلی استر می باشد. اکثر پافر ها ضد آب هستند اما به علت نداشتن آستین برای استفاده ی طولانی مدت زیر باران مناسب نیستند. گرمای فوق العاده پافر ها به خاطر این است که داخل آن ها با پر اردک، پشم، شیشه و یا هوا پر می شود که همه ی آن ها عایق های خوب حرارت هستند. محبوبیت پافر در دنیا به خاطر داشتن گرمای زیاد با وجود سبک بودن اش است. یک لباس گرم زمستانی و معمولاً زیپ دار می‌باشدجنس پارچه آن از پلی استر یا نایلون است و قسمت داخلی آن می‌تواند از جنس خز، مخمل و یا هر چیز گرم دیگری باشد. آن‌ها به شکلی دوخته می‌شوند که لایه لایه به نظر می‌رسند و کمی پف دارند. معمولاً نمونه‌های بدون آستین آن با عنوان پافر شناخته می‌شوند که شبیه به جلیقه کلاه دار است. اما بدانید که تمام لباس‌هایی که دارای ویژگی‌هایی که کمی قبل‌تر گفتیم باشند، پافر نام دارند.در ادامه هرجایی که از کلمه پافر استفاده می‌کنیم، منظور نمونه‌های بدون آستین می‌باشد.

معمولاً این لباس‌های در اندازه قدهای متفاوتی تولید و به بازار عرضه می‌شود. یکی از ویژگی‌های بارز این لباس‌ها ضد آب بودن آن است. رنگ‌ها و طرحهای انواع پافر بسیار متنوع است و هر سلیقه‌ای می‌تواند از آن استفاده کند. لایه بیرونی پافر معمولاً از جنس پلی استر یا نایلون می‌باشد و لایه درونی آن معمولاً با هوا، پراردک یا پشم شیشه پر می‌شود. این لایه درونی باعث می‌شود که پافر عایق مناسبی در فصول سرد زمستان برای افراد باشد چون از نفوذ سرما جلوگیری می‌کند. پافرها جزو آن دسته از لباس های زمستانی اند که طرفداران فراوانی دارند و باعث استایل خاص می شوند. در ایران پافر به نوع بدون آستین این کاپشن‌ها گفته می‌شود. همین بدون آستین بدون پافر باعث شده است تا بتوان با آن استایل‌های جذاب زمستانی ساخت و تبدیل به یکی از پرطرفدارترین لباس‌های زمستانی شده است. پافر در انواع پافر زنانه و پافر مردانه تولید و عرضه می‌شود و محدود به جنسیت خاصی نیست. پافرها با وجود وزن بسیار سبکی که دارند اما در مقایسه با کاپشن‌هایی از جنس پشم، چرم و محافظ بسیار خوبی در برابر سرما هستندPuffer به دلیل طراحی خاص خود که شامل لایه‌های مختلف است، دارای عایق حرارتی بسیار خوبی می‌باشد و برای حفظ گرما در هوای سرد و بادی بسیار مناسب است. بنابراین این نوع کاپشن‌ها معمولاً در فصل‌های سرد سال و در فعالیت‌های خارج از منزل مانند اسکی، کوهنوردی، پیاده‌روی در طبیعت و سفرهای زمستانی استفاده می‌شوند. پافرها در انواع طرح‌ها، رنگ‌ها و سبک‌ها در بازار موجود هستند و شما می‌توانید بر اساس سلیقه شخصی خود و شرایط آب و هوایی منطقه‌، یک کاپشن پفی را انتخاب کنید

انواع عایق پافر 

از لحاظ متریال مورد استفاده به عنوان عایق، کاپشن‌های پافر به دو دسته‌ی اصلی تقسیم می‌شوند:

۱. پافرهایی با عایق طبیعی

۲. پافرهایی با الیاف مصنوعی

پافرهایی با عایق طبیعی

همانطور که می‌دانید لایه‌های زیرین پر اردک و غاز، پرهای نرمی هستند که مانند یک عایق، هوای گرم را در بین خودشان حفظ می‌کنند؛ از این‌رو گزینه‌ای بسیار عالی برای کاپشن‌های پافر محسوب می‌شوند. نقطه ضعف پرهای طبیعی، گران بودن آن‌هاست که در بسیاری از موارد صرفه‌ی اقتصادی ندارند.

پافرهایی با الیاف مصنوعی

در کاپشن‌های پافر با الیاف مصنوعی، به جای استفاده از پر پرندگان، از الیاف مصنوعی استفاده می‌شود. در این نوع از پافرها از الیافی مانند پلی‌استر و میکروفیبرهای بسیار ظریف و سبک استفاده می‌کنند. این محصولات به دلیل سهولت در شستشو و خشک شدن سریع، جایگزین بسیار مناسبی برای پر پرندگان هستند.

پیام ها

دیدگاهی در پیرامون این پست ثبت نشده است

ارسال نظرات

نظرات خود را برای ما ارسال کنید